10 333 négyzetméteres telken építik fel a Wallis Pest BMW és Mini márkakereskedés új telephelyét, ahová a tervek szerint majd szeptember közepén költözik be a jelenleg a Váci út 175 szám alatt működő cég. A bokrétaünnepség apropója, hogy elérték a főépület legmagasabb pontját.

Fotó: Wallis, Lővei Gergely Fotó: Wallis, Lővei Gergely

Magyarországon a BMW márka a piac növekedési üteménél gyorsabban növeli eladásait, ezen belül is a Wallis Duna és Wallis Pest márkakereskedések tavaly mintegy 40 százalékos emelkedést realizáltak, a hazai BMW-forgalom 40 százalékát ez a két kereskedés értékesítette. A dinamikus bővülés miatt több helyre van szükség, csak a raktérkészlet mintegy 100-120 autót jelent, ezeknek bőven lesz helye az új bázison, ahol a földön mintegy 200, a teherliften át megközelíthető tetőparkolóban pedig 60 állóhelyet alakítanak ki.

Kicsiben már kész, valójában szeptemberban adják át a Wallis Pest új telephelyét Kicsiben már kész, valójában szeptemberban adják át a Wallis Pest új telephelyét

A BMW Csoport összes, hazánkban elérhető terméke – tehát a Rolls-Royce márka kivételével minden – megtalálható lesz, külön épül a Mini-torony, ami a 2014-ben meghirdetett Future Retail koncepciójának megfelelően vízszintes irányban terjeszkedő BMW szalon fölé magasodik majd. A főépületben az új BMW-kkel találkozik először az ügyfél, de külön részük lesz az M és i modelleknek is. A szalonban kapnak helyet a Premium Selection autók, fedett (külső) részen lesznek a használtautók, a motorkerékpárok a galérián lesznek megtalálhatóak.

Két interaktív munkafelvevő helyen keresztül jutnak majd be az autók a szervizbe, amely az összes BMW javítására felkészült, tehát az i3-as és i8-as karbon karosszériáját is helyre tudják majd állítani. Több helyen is elhelyeznek elektromos gyorstöltőket a létesítményen belül, nem csak a náluk leadott i- vagy hálózatról tölthető hibrid modellek töltésére lesz lehetőség; műszakilag előkészítik a terepet, így az igények függvényében gyorsan tudnak majd újabbakat telepíteni.

Itt sorakoznak majd az új BMW-k - jobbra a Hungária körút Itt sorakoznak majd az új BMW-k – jobbra a Hungária körút

Az épület tetejét elhelyezett napelemek (49 kW kapacitású kiserőmű) termelik majd a felhasznált elektromos energia harmadát, a fennmaradó 70 százalék is megújuló forrásból jön majd, a szintén a Wallis csoporthoz tartozó Alteo Group szélerőművei termelik meg azt. Közép- és Kelet Európa legnagyobb BMW-márkakereskedése lesz a mintegy 3 milliárd Ft-os beruházással megvalósuló Wallis Pest, amelynek ünnepélyes megnyitójára a tervek szerint szeptember közepén kerül sor. A jelenlegi telephely sorsával kapcsolatban majd később lesz bejelentés, annyit lehet tudni, hogy a jelenleg ott forgalmazott Maserati márka kicsivel nagyobb felületet kap majd, de nem marad egyedül.

A BMW-szalon fölé magasodik a Mini-torony A BMW-szalon fölé magasodik a Mini-torony

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!