Annyira titkolja a BMW az új 7-es sorozatot (amellyel már mi is találkoztunk és nem sokkal később mindenféle álca nélkül is lefényképeztek), hogy Stuttgart belvárosába küldték az autót. Talán a Mercedest próbálták heccelni ezzel? Nem tudjuk, csak azt, hogy nagy baleset lett a dologból.

Szombat hajnalban a Rotebühl téren történt a baleset. Egy segélyhívásra válaszoló, a megkülönböztető jelzéseit használó Mercedes Sprinter rendőrautó a tilos jelzés ellenére próbált átkelni a kereszteződésen. A 30 éves sofőr lassan közelítette meg a kereszteződést, majd amikor nem látott érkező autót, gázt adott. Ekkor ért oda nagy tempóval (neki zöldet mutatott a lámpa) az álcázott BMW 7-es, amely oldalba kapta a rendőrautót.

Utóbbit úgy lökte meg, hogy az a járdasziget padkáján megakadt, ami miatt végül is felborult. A 30 éves sofőr, és a két másik – 26 és 30 éves – rendőr könnyebben sérült, és a BMW 42 éves sofőrje se úszta meg épp bőrrel. Utóbbi még a csomagtérben hordozott ponyvával gyorsan letakarta az egyébként álcázott autót, nehogy arról fényképek készüljenek.

A rendőrség 150 000 euróra becsüli az anyagi kárt, persze az egyedi alkatrészekből, kézi munkával összerakott prototípus értéke nagyjából 1 millió euró, de ezt úgyse fogják megjavítani, hanem egyszerűen bezúzzák – kicsivel hamarabb, mint ahogy eredetileg tervezték. Megindult a vizsgálat az eset pontos körülményeinek tisztázására.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!