Ha valami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az nagy valószínűséggel úgy is van. Vegyük például az Ultra Car Company példáját, amely meglehetősen amatőr videóval és grafikával próbál meg embereket rávenni arra, hogy adjanak neki pénzt.

Pendrive-ot ígérnek annak, aki elég sok pénzt ad Pendrive-ot ígérnek annak, aki elég sok pénzt ad

Mindenki számára megfizethető, száz százalékban a vásárló ízléséhez igazított megjelenésű szuperautónak ígéri az ötletgazda – alkotónak nem nagyon szívesen nevezné az ember – az Annihilator elnevezésű gépet, amely „gombnyomásra 1000 lóerős” motorral és utolérhetetlen megbízhatósággal rendelkezik.

Vajon a tényleges karbon-kupára se megy majd fel rendesen a cég logója? Vajon a tényleges karbon-kupára se megy majd fel rendesen a cég logója?

A számítógépes játékprogramokhoz hasonló módon válogatja ki a kedves megrendelő az alkatrészeket – különféle méretű szárnyak, légbeömlők, satöbbi – majd ezt követően alig pár hónap alatt az Ultra Car Company megépíti azt. Mármint ha sikerült egyáltalán életet lehelni a cégbe, egyelőre ugyanis az induláshoz szükséges 1 millió dollárt szeretnék összegyűjteni közösségi adományokból.

Ebből a pénzből szeretnék elkészíteni a prototípust, megépíteni a műanyag öntőformákat a különféle karosszériaelemekhez, illetve egyáltalán megvásárolják a szerszámokat és egyéb felszereléseket, ami a gyártáshoz szükséges. Ennyi mindenre 1 millió dollár biztos nem lesz elég, és akkor még nagy vonalakban se beszélnek arról, hogy milyen is az 1000 lóerős motor, vagy hogy mit értenek azon, hogy nem csak szupergazdagok engedhetik meg maguknak az Annihilatort. Elég sok a megválaszolatlan kérdés annak fényében, hogy mennyi pénzt akarnak összeszedni…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!