A Reliant Robin tulajdonosok begyében van Jeremy Clarkson, aki szerintük igazságtalanul járatja le a háromkerekű brit járművet. Egyikőjük, a 67 éves Bernard Reeves most egy felfegyverzett, lánctalpas példányt készített, amivel szívesen elmagyarázná álláspontját a Top Gear műsor oszlopos tagjának.

Miután egy idős szomszédtól ajándékba kapott egy Reliant Robint, hat hónapok munkával harci járművet faragott belőle. Megtartotta a gyári 850 köbcentis négyhengerest, de hátra kerekek helyett gumi lánctalpakat szerelt. A merev híd egy Bedford kisteherautóból származik, Land Rover váltótartók és Honda rugók vannak még a Rugged Robin névre keresztelt alkotás alatt.

A lánctalpasság jelentősége, hogy Angliában a nem kell műszaki vizsgán megfelelni, és közlekedhetnek a közúton. Valódi tankokhoz hasonlóan éles fegyverzettel is felszerelték a zsebharckocsit, úgymint egy Browning 50-es géppuska, egy Vickers géppuska, és két kisebb kaliberű fegyver is. Maga az építés egyébként csak a munkaidőbe került, hiszen az autó is ajándék volt, és az alkatrészek is az évek alatt összegyűlt alkatrészekből jöttek, no meg többen is segítettek adakozással és kétkezi munkával.

A lánctalpak miatt már nem borul olyan könnyedén az oldalára a Rugged Robin, mint háromkerekű társa, ráadásul még mostoha terepviszonyok között is képes 80 km/órás tempót elérni. Nem tudjuk, hogy Jeremy Clarkson szembenéz-e majd a kihívójával. Mindenesetre szívesen megnéznénk azt a videót is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!