A spanyol Tinkervan műhely már korábban elkészítette a kempingautó-átalakításait a Stellantis haszonjárműveinek az alapján, a spanyol Toyota forgalmazó most ezeket árulja a márkakereskedésein belül. A figyelemfelkeltés érdekében a barcelonai Caravaning kiállításon kétszínű – a karosszéria felső részét mattfeketére fóliázták – külsővel debütált a két „gyári” kempingautó.

A Proace City alapján készülő Minicampernél tetősátrat ajánlanak arra az esetre, ha az utastérben lévő két fekhely nem lenne elég. Az asztalt az utastér közepére lehet helyezni, de akár a járművön kívül is használható, van elektromos hűtőszekrény, rendelhető állófűtés is. Az 1,5 literes dízelmotorral adják a normál vagy hosszú karosszériával is választható modellt.

A Proace Verso alapján olyan kempingautót kínálnak, ahol felnyitható tető alatt rejtőzik két további fekhely. Több alaprajz is kérhető, alapesetben egy nagy tárolódoboz (benne hely a mobilzuhanynak és a hűtőládának) kerül hátra, de van olyan kialakítás is, ahol jobboldalt egy konyhablokk illetve hátulról hozzáférhető szekrény található. A motor 1,5-ös (120 LE) vagy 2,0 literes (145 LE) dízel lehet, a váltó 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy 8 fokozatú automatikus lehet.

https://youtu.be/iQL-cTOITWs

A Toyota kiállított a standján még egy, a Hilux pickuppal szállítható lakódobozt is, ezt az extrát nem kínálják a spanyol márkakereskedésben, csak egy lehetőséget mutat az érdeklődőknek, ahogy a villanymotoros Proace Electricből készített kempingautó, amivel alig pár száz kilométeres távolságra lehet eljutni egy feltöltéssel.