Az Audi is adott néhány autót és némi anyagi támogatást a Bosszúállók: Ultron kora című film elkészítéséhez, és most megpróbál anyagilag is tőkét kovácsolni a filmszerepből. Kínában rögtön kétféle The Avengers (a film eredeti címe) limitált szériát kínálnak, az egyszerűbb kék vagy sárga színben kérhető, a The Avengers Heroes vásárlója pedig választhat, melyik főhős karakterét akarja viszont látni autójának külsején.

A jelentős feláron kívül közös vonás az autókban az S Line megjelenései csomag, a 19 colos könnyűfém felni, a Bang & Olufsen hifi, illetve a feltűnő (valószínűleg fólia, de erről nincs pontos információnk) dekor a karosszéria külsején. Csak a gyengébb, azaz 230 LE teljesítményű 2,0 literes turbómotorral és quattro összkerékhajtással kérhetőek a különleges megjelenésű kupék, amelyek ára 621 800-729 800 jüan (27,8-32,7 millió Ft) között mozog attól függően, melyik szuperhőst mintázza.

Itt kell megjegyezni, hogy a magyarországi gyártás miatt Kínában 100 százalékos büntetővámot kell fizetni az Audi TT vásárlóknak, a legolcsóbb, elsőkerékhajtású kupé indulóára is 519 000 jüan, azaz 23,2 millió Ft. A kék illetve sárga színű autókból összesen 199 példányt készítenek, míg a dedikált szuperhős-autókból csak egyet-egyet – ez utóbbiak várhatóan gyűjtők féltve őrzött kincsei lesznek majd, különösen a Vasember autó, amelynek nincs ára, azt majd egy árverésen értékesítik a legtöbbet kínáló ügyfélnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!