Ötven éves a Lada autógyár, ebből az alkalomból a két új típusából különleges megjelenésű és tartalmú limitált szériával készülnek, amelyeket a leggazdagabban felszerelt Vesta és Xray modellek alapján készítenek el. A két autóból összesen 500-at készítenek.

Egységes a megjelenés, élénk vörös metálfényezést kap a karosszéria, fényes fekete a tető és a külső tükör, az oldalablakok körüli díszlécek is feketék króm helyett, esztergált felületű könnyűfém felnik is vannak. A karosszéria több pontján – hátsó oldalablakok tövében, a csomagtérfedélen – a limitált szériához készített különleges logót helyezik el.

Az utastérben az ajtókra és a műszerfalra narancs betétek kerülnek, az üléseket szintén ilyen színű betétekkel tűzdelt szövet/alcantara kárpit borítja, a bőrkormányon narancs cérnával készítik a díszvarrást. A kormány alsó küllőjén helyezik el a sorozatszámot. Fém pedálok és narancs szegélyű padlószőnyegek teszik teljessé a csomagot.

A Vesta esetén a 122 lóerős 1,8-as motorral, kézi (735 ezer rubel) vagy robotizált (760 ezer ruberl) váltóval kínálják a 50th Anniversary limitált szériát, az Xray esetén a kézi váltós kivitel a 110 lóerős 1,6-ossal jön (799 ezer rubel), a robotváltós itt is a 122 lóerős 1,8-as (829 ezer rubel). A normál kivitelekhez képest mintegy 400 ezer Ft-nyi felárat kell fizetni a különleges megjelenésért – és ezért a pénzért még oklevelet is kap a kedves ügyfél.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!