A világ leggyorsabb luxusszedánjának ígéri a Porsche a Panamera nevű modelljének második generációját, ez a kijelentés várhatóan csak a Turbo S modellre igaz, amelyben az új fejlesztésű 4,0 literes V8-as biturbó már várhatóan 600 lóerő feletti teljesítménnyel jut szerephez; a normál Turbo esetén 550 LE/770 Nm a teljesítmény.

A belépőmotorokra se lehet majd panaszkodni, a leggyengébb egy 3,0 literes biturbó V6-os lesz, majd következik a 3,6 literes V6-os biturbó, Európában 3,0 literes V6-os és 4,0 literes V8-as dízel is elérhető lesz. Újra lesz normál és hálózatról tölthető hibrid is, azonban ezek várhatóan egy év késéssel lesznek elérhetőek.

A műszerfalon mindenfelé monitorok és érintésérzékeny felületeket találunk, a műszeregységben például az analóg fordulatszámmérő mellett két kijelző lesz, még a hátsó sorban ülőknek is jut egy méretes érintőképernyő, amivel a nekik szánt kényelmi és kommunikációs berendezéseket vezérelhetik. A forma csak evolúciója lesz a jelenleginek, a nagy változást az jelenti majd, hogy az ötajtós ferdehátú mellett más karosszériákat is lehet majd választani, szó van kombiról és kupéról is.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!