Lényegében nem történt más, mint a Nissan Leaf és az NV200-as dobozautó egyesült egy autóban, amelyet e-NV200 tanulmány néven állítottak ki Detroitban. Nem, még nem a new yorki taxi nyújtott karosszériáját építették át, ez egy rövid modell egyenesen Japánból.

Az NV200 orrát kicsit a Leaf-hez tették hasonlatossá, a karosszériát lefényezték az elektromos autó Aqua Kék színére, és a motortérbe belepakolták a Leaf technikáját (109 LE, 280 Nm). Akkumulátorból már egy kicsit újabb fejlesztés került a padló alá, a 24 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral a nagyobb és nehezebb e-NV200 nagyjából akkora távolságot tud megtenni, mint a Leaf kompakt.

Jól néz ki az érintőképernyővel helyettesített középkonzol Jól néz ki az érintőképernyővel helyettesített középkonzol

Egyébként a tanulmány státusz ugyanolyan jelképes, mint a Nissan Pathfinder esetén, hiszen a japánok szerint akár most is alkalmas lenne a sorozatgyártásra az elektromos dobozautó, személy- és teherszállító változatban egyaránt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!