A Ford GT90 egy látványos tanulmányautó volt a kilencvenes években, azonban az egy darab autón kívül nem lett folytatása a projektnek. Ha csak azt nem számítjuk, hogy rengeteg autós újságban jelent meg cikk az autóról, és a Need for Speed 2 játékban is lehetett vele autózni. Ez a kép ihlette végül Adam Pinteket arra, hogy megépítse az autót.

Ez egyébként már régebben történt, azóta már igen jól áll a projekt: a karosszéria már nyolcvan százalékban készen van, most épp egy versenyautó-készítő vállakozás dolgozik a térvázon, amely az autó gerincét adja. Amíg az 1995-ös tanulmány egy V12-es szívómotort kapott, addig az utánzat egy 6,2 literes V8-ast kap – két turbófeltöltővel kiegészítve, így 1000 lóerő lesz a teljesítmény. Valamikor a jövő év végén tervezi az összeszerelést és a végső finomhangolást Adam Pintek, aki közúton akarja majd használni álomautóját.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!