A Pössl cég által kínált lakóautó-átépítést végezték el egy Citroën Spacetoureren, amely ezt megelőzően még a Dangel által kifejlesztett összkerékhajtást is megkapta. Az egészet pedig úgy alakították ki, hogy a Rip Curl nevű sport- és sportruházati cég arculatának feleljen meg a végeredmény.

Az alapötlet szerint a szörfösök a hullámokat követik, azaz mindig oda mennek, ahol épp ideálisak a szélviszonyok a sportoláshoz, ezért kapta a 150 lóerős 2,0 literes dízelt a jármű, amivel kényelmes az utazás. A 4,95 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,99 méter magas karosszériával nem csak a tágas strandokon, de a nagyvárosok parkolóházaiban is meg lehet állni, ha a szükség úgy hozza.

Meglepő módon nem a düsseldorfi Caravan Salonon, a lakóautók legnagyobb európai seregszemléjén debütált a Citroën Spacetourer Rip Curl, hanem a Frankfurti Autószalonon lesz majd látható. Ezt követően európai turnéra indul, német, angol, francia, spanyol, portugál és olasz szörfözőhelyeken mintegy húsz állomást ejtenek útba, a turné vége Franciaország, Svájc és Ausztria hegyei között a snowboard jegyében zajlik majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!