Még 1990-ben építették a gyári prototípus-építő műhelyben azt a Nissan Skyline GT-R versenyautót, amelyet egészen 1992-ig intenzíven használtak, az N1 Endurance Bajnokságban indult, ezenkívül a gyári tesztpilóták is próbálgatták – referenciaként szolgált – , majd ezt követően egy csarnokba beálltak vele, ahol aztán 29 évet töltött mozdulatlanul.

Itt jön a képbe a Famous Car Regeneration Club nevű egyesület és annak 99 tagja, akik szabadidejüket feláldozva hozzák újra működőképes állapotba az autót, a Nissan tárgybeli segítséget nyújt ehhez, azaz alkatrészeket biztosít a munkához. Teljesen szétszedik az autót (motor, váltó, felfüggesztés), az összes gumi- és kopóalkatrészt, tömítést kicserélik, és a karosszéria apróbb sérüléseit is orvosolják.

December 12-én jelentették be a munka indulását, a tervek szerint 2022 júniusára kerül újra versenyképes állapotba a Nissan GT-R N1. Nem tudni, mi lesz a sorsa, de várhatóan veteránautó-versenyeken indulnak majd vele, a klub tagjai pedig már keresik a következő alanyokat a cég csarnokaiban, másodikként egy Silvia 240R raliautót vesznek kezelésbe…