A Mazda hat országban – Ausztriában, Belgiumban, Luxemburgban, Horvátországban, Csehországban, Németországban és Magyarországon – segíti a szervezet munkáját, a Mazda spanyolországi importőre idén csatlakozott a kezdeményezéshez. Minden országban a lokális célok szerint egyeztetik a felek a támogatás szempontjait, de a Mazda mindenhol arra bátorította dolgozóit, hogy legyenek SOS-szponzorok, vagy szabadidejükből áldozzanak a gyerekeknek.

2008 óta az együttműködés nem csak financiális szempontból volt gyümölcsöző

„Az SOS Gyermekfalu szervezete a jóságot képviseli a világban” – mondta Jeff Guyton, a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „Több mint 60 éve családias megközelítésük otthont és nevelést adott a rászoruló gyermekek számára saját kultúrájukban és vallásukkal – pont ez teszi az SOS-t olyan különlegessé. Megtiszteltetés számunkra három éve segítségükre lenni, és megtiszteltetés együtt dolgozni olyan kollégákkal, akik újra és újra önkéntesen áldozzák idejüket e nemes célra.”

Ausztriában, ahol az SOS Gyermekfalu szervezetét alapították, a Mazda ismét a moosburg-i Barbacus-ház terápiás tevékenységét támogatta. A Mazda belgiumi és luxemburgi importőre a gyermekek és SOS anyáik kirándulását, sporttáborozását támogatta. A horvátországi Mazda egy Mazda3-at adott az SOS Gyermekfalu ottani szervezetének, a jármű a gyerekek mindennapos szállításában vesz részt.

A Mazda Csehország az összes, az országban eladott Mazda2-esek árának egy részét továbbította a szervezet felé. Ennek erősítésére számos eseményt is szerveztek, köztük olyat is, ahol a Mazda dolgozói nyílt napot tartottak a nagyobb SOS-es gyermekek számára. Két tinédzser egy cseh autós lap számára újságcikket is írhatott.

Európa hat országában támogatja a Mazda az SOS Gyermekfalu Alapítványt Európa hat országában támogatja a Mazda az SOS Gyermekfalu Alapítványt

A németországi Mazda a nürnbergi SOS Gyermekfalu tréning centerét támogatta speciális technikai eszközökkel, és tanfolyam finanszírozásával néhány szakiskolás számára. A pénzbeli segítséget kiegészítette egy olyan sorsjegy is az MX-5 esseni Guinness-rekorddöntési kísérletére, amelyet egy aukciós oldalon árvereztek el. Mindemellett egy SOS főzőshow is megvalósult Hamburgban egy híres német TV-séf közreműködésével.

A Mazda magyarországi importőre a gyermekek vér szerinti szüleikhez történő utazását finanszírozta, valamint a Mazda dolgozók tavaly a kőszegi gyermekfalu játszóterét újították fel. Idén a Mazda Motor Hungary egy Mazda5-öt bocsát az SOS Gyermekfalu rendelkezésére a gyermekek táboroztatásához.

Társadalmi munkával segíti a Mazda Magyarország az SOS Gyermekfalu magyarországi alapítványát Társadalmi munkával segíti a Mazda Magyarország az SOS Gyermekfalu magyarországi alapítványát

Az először a projekthez csatlakozó Mazda Spanyolország a „Gyűjts egymillió puszit” kampányban nyújtott segítséget, melynek célja, hogy 20 000 gyerek találjon oltalmat az SOS berkein belül Spanyolországban, Latin-Amerikában és Afrikában. A San Lorenzo de el Escorial-ban lévő SOS Gyermekfalunak pedig két Mazda5-öt adtak a gyermekek szállítására.