Egyelőre még azt se tudjuk igazán eldönteni, hogy tényleg komolyan kell-e venni a kínai Chery autógyár és egy izraeli pénzügyi befektető közös vállalkozását, a Qoros autógyárat. Azt eredetileg kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy meghódítsák az európai piacot, de a kezdeti kapacitást felszívja a kínai piac, így még mindig nem tudni, mikor jönnek hozzánk az autók. Közben meg a nagy európai autós seregszemléken folyamatosan bővítik a Qoros – nem létező – választékát.

És nagyra törő terveket szövögetnek, például 2020-ban már a luxuskategóriában szeretnék megszorongatni az európai, azon belül is a német prémiummárkákat. Itt van néhány vázlat és egy rövidke videó a Qoros 9 Sedan-ról, amely egy több mint 5 méter hosszú luxuslimuzinként koronázná meg a kínálatot.

A 29 éves korai Jihoon Seo készítette el a terveket, aki a Qoros nemzetközi formatervező-gyakornoki programjának keretében töltött 5 hónapot a sanghaji formatervező központban. Zárómunkájaként azt a feladatot kapta a koreai fiatalember, hogy a kínai nagyvárosokban élő 40-50 éves üzletemberek számára tervezzen üzleti autót. Az eredmény meg annyira megtetszett a Qoros márka vezető formatervezőjének, a német Gert Volker Hildebrandnak, hogy 1:4,5 méretarányban modellként is megvalósították az autót. A terv egyébként nem egy konkrét típust, hanem a Qoros márka jövőbeli kínálatának terjeszkedési irányát jelzi előre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!