Mivel az idei év végén befejezik a Phantom sorozatgyártását, és megkezdik a goodwoodi üzem átépítését a 2018-től készülő utód számára, az Inspired by Fashion elnevezésű különleges autót a Wraith kabrió alapján készítik el.
rolls2
A britek hagyományosan az ügyfelek minden kívánságát teljesítik, most pedig Giles Taylor vezető formatervező irányításával dolgozott egy válogatott kis csapat a 2017 Tavasz/Nyári Couture változaton: Cherica Haye szövetszakértő a Royal College of Art iskolában, Michelle Lusby a bőrmegmunkálás mestere, aki korábban az egyedi rendelésre készülő bőr-selyem kárpitoknál segítette a Rolls-Royce Bespoke műhelyének munkáját. Ez a hármas a semleges fehéret választotta alapnak, amelyet színfoltokkal dobnak fel.
rolls3
Ezek közül a legnagyobb maga vászontető, amely az élénk színekben pompázik – Mugello vörös, Cobalto kék vagy Mandarin. Olyan részletekre is odafigyeltek, hogy az ajtózsebek bélését borító selymen megjelenő stilizált Spirit of Ecstasy ábra pontosan 55 fokos szögben áll, hogy passzoljon az ajtókárpit vonalainál. A műszerfal zongoralakk-fehér fényezését kézi munkával, a technológiai szünetek miatt (szárítás) 9 nap alatt készítik el. A Rolls Royce Dawn – Inspired by Fasion vásárlói rögtön a passzoló kiegészítőket (pl. esernyő) is megkapják autójukkal együtt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!