Bornholm szigetén tartott összejövetelt a svéd DeTomaso klub, amelynek tagjai egy felvonulás végén a helyi főtéren parkoltak le, hogy mindenki meg tudja csodálni a gépeket. A megállás közben az egyik autóvezető valószínűleg összekeverte a pedálokat, és nagy tempóval az emberek közé hajtott – több súlyos sérült is van.

Az autót vezető, ötvenes éveiben járó férfi sokkot kapott, ezért nem tudja elmondani mi történt – a vizsgálatok befejezéséig nem tudni, műszaki- vagy emberi hiba miatt kezdett padlógázzal gyorsulni a DeTomaso sportkocsi. Többeket is elgázolt az emberek közé hajtó autó, egy 77 éves bottal járó férfi súlyosan megsérült, két másik embert egy stand oldalának szorított az autó – mindhármukat kórházba szállították, az idős embert az intenzív osztályon ápolják. A kontrollálatlan száguldásnak egy fagyiskocsi vetett véget. A rendőrség most azt vizsgálja, a rendezvény szervezői betartottak-e minden előírást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!