A legelső Jaguar E-Type-ok előtt tiszteleg a Jaguar Classic azzal, hogy a sportkocsi jövő márciusban esedékes hatvanadik születésnapjára összesen 12 autót épít újjá, az E-Type 60 Collection autóit párban értékesítik. A nagyközönség és a szakma számára bemutatott első két autót idézik meg annyi eltéréssel, hogy modern színben fényezik le a karosszériát.

Az 1961-es Genfi Autószalon előestéjén meghívott érdeklődőknek mutatták meg a Parc des Eaux Vives-ben a 9600 HP rendszámú, Opalescent Gunmetal Grey színűre fényezett kupét, alig pár perccel a kezdés előtt érkezett meg vele egyenesen agyárból Bob Berry PR-menedzser. A hatalmas siker láttán telefonáltak Covetrybe, és arra utasították a márka legendás tesztsofőrét, Norman Dewist, hogy azonnal jöjjön Genfbe a British Racing Green színűre fényezett, 77 RW rendszámú roadsterrel, amellyel másnapra már ott volt – a rendőrök nem érték utol.

Ezeket az autókat építik most újra meg a Jaguar Classic műhelyében 3,8 literes hathengeres motorral szerelt első szériás autókból, annyi eltéréssel, hogy egyedi színt kevernek ki ezeknek – a kupénál Flat Out Grey 900 HP az árnyalat neve, míg a roadsternél Drop Everything Green 77 RW –, és nem spórolnak majd a hatvanadik születésnapra utaló jelvényekkel és feliratokkal sem.