A tavaly bemutatott Initiale Paris nevű tanulmány hivatott előrejelezni nekünk, milyen lesz az Espace-egyterű öszvérautós irányba elmozduló utóda, ehhez képest a mostani kémfotókon egy nagyon is busz-szerű Renault-t látunk.

A képeket Niels de Bruijn készítette Svájcban, a Moosalp-télisport üdülőhelyen – úgy látszik, a Renault nem Svédország északi részén végzi a téli teszteléseit, hanem a turistákkal (és fényképezőgépeikkel) zsúfolt Alpokban. Talán ennek köszönhető, hogy elég erősen álcázzák a karosszériát, különösen a hátsó rész ablakait takarták el. A tanulmány különlegességét a C oszlop kialakítása adta, talán ezt próbálják megvalósítani a sorozatgyártású változaton is.

Biztosat nem tudunk mondani, a Reanult új csúcsmodelljének leleplezése is odébb van még, a forgalmazás kezdete csak 2015 közepén/második felében várható. Ami biztos, hogy az autó megkapja a konszern legújabb vezetéstámogató rendszereit, a parkolóautomata például nem csak az autó elejét-hátulját figyeli, miközben az autót be- és kinavigálja egy helyről, de az oldalát is. Alapfelszerelés lesz az összkerékkormányzás, az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás, és egy olyan központi érintőképernyő, amely -35 és +85 °C között képes működni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!