A német Charly Bosch pár éve vásárolt egy Loryc márkájú veterán autót, és az annyira megtetszett neki, hogy nem sokkal később a márkanevet is megszerezte, és elkezdett dolgozni annak újraindításán. Ha minden jól megy, jövőre már elkészülnek az első új Loryc járművek, amelyek elektromos mopedautók lesznek.

Megjelenését tekintve a jármű a múlt század húszas éveit idézi, és ahhoz hasonló lesz a választék is. A kocsi orra minden esetben adott, de normál, Speedster (csónak-hátsó) és Pickup végződéssel is meg lehet majd vásárolni az újdonságot, amelyet kifejezetten a mallorcai bérautó-piacra szánnak. Ennek megfelelően nincs tető, azt nem is terveznek – évi 300 napon át süt a nap a szigeten, úgyhogy ez nem igazán hátrány.

Az acél hűtőrács csak stíluselem, hiszen nem benzin, hanem elektromotor hajtja az újdonságot. A hatalmas kerek fényszórók is LED-ek segítségével világítanak, ehhez képest a kerekek tényleg régimódiak, a 19 colos küllős felniket egy helyi műhelytől vásárolja a Loryc. A műszerfalnál a korhű stílus jegyében mutatós kerek műszerek informálják a sofőrt, így az akkumulátor-töltöttséget is analóg módon ismeri meg az ember.

A hajtásról egy 20 lóerős elektromotor gondoskodik, ami még a legforróbb nyári napokon is biztonsággal üzemel, és legfeljebb 80 km/órás tempó elérésére teszi képessé a csöppséget – persze sík úton. Az alacsony üléspozíció, a mélyen kivágott oldalfal és a kis szélvédő miatt a vezetési élmény így is remek lesz az ígéretek szerint. A hatótávolság ideális körülmények között úgy 130 kilométer, ami Mallorca méretét tekintve teljesen elfogadható. A vételár még nem ismert, de a termelést egy 95 darabos limitált szériával indítják meg jövőre – ezzel is utalva arra, milyen idős a most újjászülető Loryc márka.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!