Nem csak meghallgatja a kor szavát a Rolls-Royce, de meg is fogadja azt. Manapság kinézik a luxuskategóriából azt a gyártót, aki nem foglalkozik a szénszálerősítésű műanyaggal, és a brit márka a vászontetős Phantom alapján készülő Nighthawk nevű limitált szériával bizonyítja, hogy bizony ők is értenek a műanyagokhoz.

Mivel a gyár mindkét modelljénél nincs napirenden a generációváltás, a szerkezet helyett optikai tuningként építették be a karbon elemeket, mégpedig úgy, hogy az utastérből száműzték az összes fa betétet. Intarzia helyett a karbonszövet mintájával szemez a műszerekre pillantó szem, de az ajtókra is jutott ebből az anyagból.

Egyébként piros-fekete bőr és piros cérna próbál sportos hatást kelteni a két tonnás kabrióban, amelynek mozgatásáról a 453 lóerős, 6,75 literes V12-es gondoskodik. A Rolls-Royce Bespoke részlege, ahol ezt a 9 darabos limitált szériát is készítik, nem tudta rászánni magát a teljesen matt fényezésre, így csak a motorháztető és a szélvédőkeret lett ilyen, egyébként metálfekete a karosszéria.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!