Február 8-án ér véget a próbagyártás Szentgotthárdon, és indul teljes kapacitással az új, 1,6 literes benzines turbómotor sorozatgyártása. Még a hónap vége előtt megkezdik az új üzemben az 1,6 literes dízel első változatának gyártását.

Az alumínium blokkos négyhengeres több teljesítménylépcsőben lesz elérhető, elsőként az egy turbós, 136 lóerő/320 Nm maximális teljesítményű darabot kezdik gyártani. Az új erőforrás már teljesíti az Euro 6-os károsanyag-kibocsájtási előírásokat, és az 1,7 literes és a kisebb teljesítményű (110 és 130 LE) 2,0 literes dízelt váltja fokozatosan a különböző típusokban. Az új 1,6-literes dízelmotor egy globális csapat műve: a vállalat saját rüsselsheimi, torinói és amerikai fejlesztőközpontjainak mérnökei dolgoztak rajta.

„Új 1.6-os turbódízelünk a sima járás, a kiváló teljesítmény és a környezetkímélet mércéje. Ez év végéig három teljesen új benzines- és dízel-családot kínálunk. Ez az új motornemzedék fontos része az Opel termékoffenzívájának, amelynek keretében 2016-ig összesen 23 friss modellel és 13 új hajtóművel lépünk piacra.“ -  mondta Dr. Thomas Sedran, az Opel vezérigazgató-helyettese.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért