Néhány héttel ezelőtt nyílt meg a Maruti Suzuki India cég legújabb, 2292. márkakereskedése és szervize, ami egyben a világ legmagasabban fekvő ilyen létesítménye. Igen nagy valószínűséggel.

A Himachal Pradesh tartomány Kaza településén megnyílt létesítmény a világ hivatalosan legmagasabban fekvő benzinkútja mellett működik, 3740 méteres tengerszint feletti magasságban. A cég felmérése szerint a közvetlen környezetben nagyjából hétszáz darab Marutit használnak, ennyi autó karbantartásával már nyereségesen működhet a vállalkozás.

Kaza települést egyébként az év négy hónapjában nem lehet szárazföldi közlekedési eszközökkel megközelíteni a vastag hótakaró miatt, az év többi részében viszont sok turista tartózkodik a Himalájában, akiket autóval szállítanak. Meglepő módon a Samurai (Maruti Gypsy) mellett az egykor nálunk is forgalmazott Maruti 800 is igen népszerű, utóbbi kis mérete és alacsony tömege miatt egész jól tud közlekedni a sziklás talajon, és jóval olcsóbban megvásárolható, mint az összkerékhajtású terepjáró.