Úgy tűnik, Kínába most érkezett meg a nyolcvanas évek, legalábbis Németországban akkor hódítottak a széles, műanyaggal megtoldott karosszériák. Az idő múlása leginkább azon észlelhető, hogy az Aspec tuningcég által megálmodott karosszériakit karbonból készült.

Annyiból nem túl felhasználóbarát az új megjelenés, hogy az A oszlop előtt mindössze két elem van, a szellőzőnyílással megvadított motorháztető és az alsó rész, ami eredetileg két első sárvédőre, első lökhárítóra, hűtőrácsra volt osztva. Ha utóbbi sérül, akkor bizony az egészet kell cserélni, és mivel karbonból van szó, biztos nem olcsó a mulatság.

A kerékjáratok kiszélesítése után már kényelmesen elférnek az Aspec által tervezett 19 colos kovácsolt alufelnik, mögöttük a szintén az Aspec által készített hatdugattyús féknyergekkel dolgozó rendszert találjuk.

Az építők által Performance Project Volkswagen 430R-re keresztelt alkotásnak természetesen a motorja se maradt a régi, a 2,0 literes benzines turbó teljesítményét 255-ről 430 lóerőre növelték. Azt nem közölték a kínaiak, pontosan mit változtattak az erőforráson és annak kapcsolódó részein, mindössze annyit árultak el a technikai részről, hogy az új sportkipufogóban gombnyomásra a hangzást javító pillangószelep is van.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!