Azt követően, hogy a múlt héten megismerhettük a Suzuki új kompaktjának arcát, most a teljes forma lelepleződött. Kezdjük rögtön a legmeglepőbb részlettel: noha a Marutinál összeszerelt prototípust fényképeztek le, azon egy balkormányos, tehát európai modellt örökített meg az ismeretlen elkövető, aki aztán a képeket eljuttatta a motoroctane weboldalhoz.

Van egy újabb konkrét információ is, miszerint a jövő év második felében már az egyelőre csak a gyári kódnéven YRA-ként emlegetett autónak már a forgalmazását kezdik meg Indiában, tehát 2015 első felében várható az autó hivatalos leleplezése.

Nem tudjuk, hogy csúcs-felszereltségű példányt láthatunk-e a képeken, de a középkonzol helyén hatalmas képernyőt látunk csak. A műszeregység kék-fehér megvilágítást kap, és a klasszikus séma szerint analóg órák között nagy méretű multifunkciós kijelzőt látunk.

A méretek tekintetében még mindig csak a találgatás megy, Indiában lélektani határ (nagyot ugrik az adótétel) a 4 méteres hossz, de a képek alapján ennél hosszabb lesz az újdonság – még a C oszlopra is került egy kis oldalablak, és a hátsó szélvédő is lapos szögben áll. A Swifthez képest a szélességet is érezhetően megnövelik. A hírek szerint Indiában csak az 1,2-es és 1,3-as dízellel lehet majd megvásárolni az YRA-t, nehogy a Ciaz pozícióját veszélyeztesse, Európában 1,4-es benzines és 1,0 literes turbómotor is lesz a kínálatban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!