Mivel részletes információkat és gyári kémfotókat/videót is közölt már a Porsche a felfrissített benzinmotoros Macan szabadidő-autóról, az igazi meglepetést most csak az jelenti, hogy új dizájnelem debütált a modellen. A légbeömlőket egy keretbe foglalták össze, amelyen belül csak normál modelleknél találunk a karosszéria színére fényezett részt, a GTS változatnál fekete az egész. Ezzel egyébként a szélességet próbálják hangsúlyozni a formatervezők.

Alapesetben 14 szín közül lehet választani, ezek között új a Papaya-metál, az Enzianblau-metál és a Pythongrün, de már itt is elérhető a Porsche Exclusiv Manufaktur egyedi szín választási lehetősége. 19, 20 vagy 21 colos felnik közül lehet választani, összesen 7 új dizájnt készítettek. Az utastérben az átalakított középkonzol jelenti a változást, ahol kapcsolók helyett érintésérzékeny felületeket találunk, a 10,9 colos képátlójú központi érintőképernyő felett minden esetben ott az analóg óra, bővült az online szolgáltatások köre, a kormánykerekeket a 911-esből veszik át.

A Porsche Macan alapváltozatába 2,0 literes turbómotor kerül 265 lóerővel (0-100 km/h 6,2 s), a Macan S a 2,9 literes V6-os biturbót kapja 380 lóerővel (0-100 km/h 4,6 s), a Macan GTS-ben utóbbi blokk 440 lóerőt tud (0-100 km/h 4,3 s). A felfüggesztésben módosítottak a lengéscsillapítókon, a GTS változatnál alapáron járó légrugós sportfutóműnél elöl 10, hátul 15%-kal programozták feszesebbé a rugózást.