Sok mindenkinek hálát adhat Steven Morales, először is a Lexus RX biztonságáért felelős mérnököket kellene imába foglalnia, miután túlélt egy négy emeletes liftaknában való zuhanást.

Az East 76th utcán található parkolóházban alkalmazott sofőr abban a hitben volt, hogy az autós felvonó az emeletén, nevesen az ötödiken található, ezért lendületesen hajtott be oda – ahol csak az üres liftakna várta. A felvonó az első emeleten volt, ahol épp Angel Rosa használta azt. Elmondása szerint ”olyan volt, mintha egy bomba csapódott volna be”, amikor a Lexus RX350-es a liftkabin tetejére esett.

A tűzoltóknak 45 percbe tellett a szerencsétlenül járt sofőr kimentése, aki könnyű sérülésekkel megúszta a dolgot – nehezen tudták rögzíteni a több tonnás járművet a mentéshez. A hely adottságai miatt fejjel lefelé kellett kiszedni a liftaknából a totálkáros szabadidő-autót, de már úgyis mindegy volt az autónak. A dolgát elvégezte, megmentette a vezetőjének életét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!