Nálunk már lejárt lemez a Nissan Tiida nevű kompakt, és mi magyarok is már a típus pályafutásának második felében ismerhettük meg az autót. Nem volt rossz, csak épp alig tudott valaki a létezéséről, így amilyen csendben érkezett, olyan csendben távozott is a magyar és az európai piacokról.

Kínában azonban még el lehet sütni az autót, hiszen ott eddig nem forgalmazták semmilyen formában. A biztonság kedvéért azonban alaposan átalakítják annak megjelenését, nehogy az interneten látott képek alapján levetett autónak véljék a Venucia R50/D50-est. Márpedig arról van szó.

Épp csak a kocsi elejét-hátulját rajzolták át annyira, hogy első ránézésre ne legyen szembetűnő, hogy egy már leváltott autót látunk. Az R50 egyébként az ötajtós karosszéria, a D50 a lépcsős hátú változat jelölése, a Venucia pedig a Nissan kifejezetten a kínai piacra kitalált olcsóautó-márkájának elnevezése. A két Tiida mellett még a Leaf elektromos autót kapja majd meg a most induló Nissan-almárka.

Arról nincs hír, hogy az akkumulátoros-elektromos autóból hány darabot akarnak eladni Kínában, de azt tudjuk, hogy az 1,6 literes, 110 lóerős benzinessel (5-ös kézi, vagy 4-es automatikus váltó) kínált Venucia R50/D50-ból évi 300 000 példány értékesítésével számolnak. Ez is inkább a gyár kapacitásának, semmint a piac felvevőképességének a határa…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!