A benzines csúcsváltozat megjelenését kapja a kétliteres dízel A benzines csúcsváltozat megjelenését kapja a kétliteres dízel

A Mini Yours program bevezetésével a márka még több lehetőséget kínál az autóinak egyedivé tételére, illetve a John Cooper Works Pack néven a jövőben a Mini és a Mini Convertible számára az összes motorhoz elérhető lesz a sportos megjelenési csomag.

Az igazán nagy újdonság, méghozzá a szó szoros értelmében a kétliteres dízelmotor, amely a Cooper SD változatokban dolgozik – a Mini, Mini Convertible, Mini Clubman és Mini Countryman típusokhoz egyaránt választható az új négyhengeres. Ugyanarról a négyhengeresről beszélünk, ami például a BMW 5-ös sorozatába is beépítésre kerül, itt azonban – legalábbis egyelőre – 143 lóerőre és 305 Nm-re fogták vissza a teljesítményt. Az alumínium blokkos erőforráshoz a helyszűke miatt egyedi turbófeltöltőt kellett készíteni.

A kabrióhoz is rendelhető a 143 lóerős új dízelmotor A kabrióhoz is rendelhető a 143 lóerős új dízelmotor

Az új erőforrással 8,1 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet a Mini, végsebessége 215 km/óra. A szabványos átlagfogyasztása 4,3 l/100 km (Mini) és 4,9 l/100 km (Countryman összkerékhajtással) között változik, alapáron hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót adnak hozzá, amelyet felár ellenben hatfokozatú automatikus egységre cserélnek – a sajtóközlemény szerint nem okoz többletfogyasztást a csere. Arra azonban kitérnek, hogy a jövőben az 1,6 literes dízel csak kézi váltóval lesz elérhető, aki automatikus váltóval szerelt Cooper D modellt vásárol, az a kétliteres dízelt kapja majd – aminek teljesítményét lefojtják az 1,6-os motor szintjére.

Összkerékhajtással és nagy karosszériával is csak 4,9 l/100 km a fogyasztása Összkerékhajtással és nagy karosszériával is csak 4,9 l/100 km a fogyasztása