A cég meglévő és reménybeli vásárlói, valamint Szentgotthárd város önkormányzatának képviselői, illetve a vállalat üzleti partnerei és legfontosabb beszállítói találkoztak az Allison Élmény Központ és Próbapálya (rövid nevén ACE = Allison Customer Experience center) létesítményében. 2012. június 5-én az Allison vezetése is képviseltette magát a 15 hektáros területen, annak megnyitására került sor.

Joel Andersson, az 1400 járműből álló flottával rendelkező svéd Ragn-Sells’ igazgatója számára nem ismeretlenek az Allison termékei. „ Mindig is tudtam, hogy az Allison váltók nagyon jó minőségű termékek” – mondta. „Most, hogy láttam a szentgotthárdi új gyárat és az ACE központot, már tudom miért. Nagyon tetszik.” A cégvezető véleménye is alátámasztja annak fontosságát, hogy egy ilyen kaliberű létesítményben tett látogatás jelentősen befolyásolhatja a termék megvásárlására irányuló döntést. „A közvetlenül az európai sebességváltó-gyárunk mellett megnyitott új Élmény Központ és Próbapálya lehetőséget nyújt vendégeink számára, hogy ismereteket szerezzenek az Allisonról – vállalatunkról, termékeinkről és a technológiáról is. Mindemellett saját benyomásokat szerezhetnek az általunk gyártott automata sebességváltók tulajdonságairól” – mondja Lawrence Love, az Allison Transmission nemzetközi marketing igazgatója. „A szentgotthárdi helyszínt úgy alakítottuk ki, hogy közúti és terepes járművek próba-vezetésére és bemutatására is alkalmas legyen, ezáltal a világ minden részéről érkező vásárlóink a legkülönfélébb körülmények között, akár a sofőr-ülésből is megismerhetik és értékelhetik az Allison-váltók előnyeit.”

„Az Allison Transmission egy globális cég, és az általuk kivitelezett beruházás is hozzájárul ahhoz, hogy a városunk ipara virágzik„ – mondja Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere. „Mindent megteszünk azért, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatásokat nyújtsuk, és örömmel várjuk a világ bármely tájáról hozzánk érkező új látogatókat.” Az Allison további bemutató központtal és próba-pályával rendelkezik az Amerikai Egyesült Államokban lévő központja mellett, ahol már több ezren próbálhatták ki a járművek legkülönfélébb variációit egy olyan választékból, amelyben megtalálhatók az építőiparban használt billenős és betonkeverő járművek, logisztikai szállítmányozó járművek és kamionok, valamint a tűzoltó-autók és buszok is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!