A Lada az eredeti Niva utódának tervezte a Niva II típusát, amelyet aztán a Chevrolet márka is átvett, és sokáig sikerrel értékesített – nem csoda, Oroszországban a listaárak alapján így nézett ki a Chevrolet kínálat: Spark, Niva, Aveo… Az utolsó évben 21 százalékkal csökkentek az eladások, de ez leginkább annak köszönhető, hogy leálltak a gyártásával. Az új Chevy Niva egészen biztosan nem lesz olyan sikeres, mint elődje, hiszen más kategóriában szerepel majd.

A Moszkvai Autószalonon tanulmányként megismerhető új típus már nem terepjáró, hanem szabadidő-autó lesz, motorterében nem a Lada 1,7 literes, 82 lóerős motorja, hanem a GM-PSA együttműködésből származó, 1,8 literes 135 lóerős dolgozik majd. Ráadásul nem hosszában, hanem keresztben beépítve, az alapváltozatban egyszerű elsőkerékhajtással. Persze mindenféle védőráccsal és hatalmas tetőcsomagtartóval vadítják meg a Nivát a bemutatkozás alkalmából, de az egészen biztosan nem olyan lesz, mint elődje. És nem sok köze lesz a Trax-hoz sem, sok mindent ugyan nem árul el a Chevrolet Nivát szemből mutató fénykép, de jól kivehető az oldalfal jellegzetes, meredeken emelkedő karaktervonala. Ennél majd augusztus 27-én tudunk majd meg többet az újdonságról, amelynek sorozatgyártása 2015 végén kezdődik majd meg Togliattiban, és 2016-ban kerül a kereskedésekbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!