Eddig se lehetett azzal vádolni a spanyol Tramontana manufaktúrát, hogy szép autókat gyárt, de most az eddigire is rátesznek egy lapáttal az XTR nevű autónál, amelynél a szivar-formát megpróbálták szögletesíteni.

És mindehhez továbbra is V12-es motort adnak, csak épp erősebbett, mint eddig. Amíg a Tramontana R esetén 700 lóerővel kellett megelégednie a vezetőnek, addig a Tramontana XTR Mercedestől származó, 5,5 literes lökettérfogatú V12-es biturbója 888 lóerős.

Ezen az egy számon és a három darab hivatalos ábrázoláson kívül jelen pillanatban semmi információ nincs az autóról, így nem tudjuk, milyen fürge vagy mennyi a végsebessége – viszonyításként az általa váltott R 3,6 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás tempóra, végsebessége 344 km/óra. Az új Tramontana XTR mindenképpen felül, vagyis alul fogja mindezt múlni. Az XTR 2012 végétől lesz megvásárolható, az indulóár 420 000 euró.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!