Alaposan összekapta magát a kínai autóipar, és végre elkészítették a Rolls-Royce Phantom és a Bentley Mulsanne méltó ellenfelének számító Hongqi L7-es típusú luxusautót, ami a már bemutatott, és a kínai felső vezetés által nagy megelégedéssel használt L9-es kicsinyített változata.

A méretcsökkenés relatív, az L7-es (L9) hossza 5,55 (6,39) méter, magassága 1,58 (1,72) méter, a tengelytávolság 3,44 (3,8) méter. Nem egyszerűen lerövidítették a karosszériát, hanem az A oszloptól hátrafelé teljesen új kocsiszekrényt készítettek. Ha nem is olyan fejedelmi a helykínálat, mint az L9-esnél, szűkölködni az újdonságban sem kell. A motorháztető alatt ugyanaz a kínai fejlesztésű, 6,0 literes, 408 lóerős V12-es dolgozik, a szintén saját fejlesztésű hatfokozatú automatikus váltóhoz se nyúltak. Az autó ára 5 millió jüan, azaz 178 millió forint. Extra nincs – szériában adják a tévét, az éjjellátót, a holttér-figyelőt, a sávtartó-segédet, a pre-crash fékrendszert, az ESP-t, satöbbi -, és csak feketére fényezve gyártják a Hongqi L7-est. Első körben azonban csak az állami vállalatok vezetői rendelhetnek maguknak az autóból, várhatóan 2015-től lesz a kínai szabad piacon elérhető az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!