Nem is olyan rég néhány újságírót meginvitáltak a BMW M GmbH-hoz, ahol a garázsban rejtőző szörnyeken kívül még a jövőről is elárultak egy dolgot. Kiállítottak egy négyajtós BMW M3-ast, amelyről azon kívül, hogy csökkentették a tömegét, semmit nem árultak el.

A találgatások rögtön megindultak, miszerint már a következő generációra gyúrnak a mérnökök, a minden valószínűséggel a bajorok új kedvenc nyersanyagának, a karbonnak a fokozott használatával csökkentik az autó tömegét. Most azonban megjelentek az első kémfotók az autóról, amelyet bőszen tesztelnek a közúton, mindenféle álcázás nélkül.

Az autó maga nem titok, de a pontos számok azok. Egyelőre Az autó maga nem titok, de a pontos számok azok. Egyelőre

Valószínűleg a tömegcsökkentés mellett az M3 GTS-ből ismert, nagyobb teljesítményű V8-as motort is megkapja majd az M3 CSL – utóbbi név is csak találgatás eredménye, de a múltban a csökkentett tömegű, növelt teljesítményű BMW-k eddig mindig kiérdemelték ezt a jelzőt. Hamarosan egyébként várható az autó bemutatkozása, hiszen az aktuális 3-as szériának már nincs sok ideje hátra.

Alacsonyabb tömeggel és erősebb motorral válaszol a BMW M3-as az megújult C 63 AMG-nek Alacsonyabb tömeggel és erősebb motorral válaszol a BMW M3-as az megújult C 63 AMG-nek