Tanulmányként és versenyautóként már ismerjük a BMW 8-as sorozatát, és immár a Gran Coupét is megmutatta nekünk a gyártó, utóbbit rögtön M8 formában, azaz nagyobb kerekekkel, látványosabb lökhárítókkal látjuk először a választékot megkoronázó négyajtós kupét.

„A BMW rendkívül széles modellpalettáján hamarosan az új BMW 8-as sorozat veszi át az abszolút zászlóshajó szerepét, és mint ilyen, az újdonságot a felülmúlhatatlan sportosság és a fejedelmi elegancia egyedülálló egységével ruházzuk fel. A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó eme új fejezet legegzotikusabb, egyszersmind legvarázslatosabb karosszériaváltozatába enged betekintést” – nyilatkozta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője.

A Saléve Vert fantázianevű fényezés a ráeső fény függvényében zöld és szürkéskék árnyalatok között váltakozik, amihez arany kiegészítők (ablakkeretek, hűtőrács-lamellák, féknyergek, felnik és dupla kipufogóvégek) tartoznak. És akkor még ott van a karbon, ami az első lökhárító légbeömlőit keretezi, de ebből készül a tetőlemez és a külső tükrök háza is. A BMW M8 Gran Coupé technikáját nem részletezték, de az M5-ösben használt 600 lóerős biturbó V8-asra és az összkerékhajtásra számíthatunk.