A két évvel ezelőtt bemutatott Mitsubishi XR-PHEV tanulmány jelezte előre elsőként a japánok új kompakt szabadidő-autóját, és a heteken belül debütáló eX elnevezésű tanulmány is egy nagyon hasonló autót mutat; épp csak piris helyett sárga a fényezés.

A technikánál ennél nagyobb változás történt, benzin-elektromos hibrid helyett immár tisztán villanymotoros a hajtás, de nem mennek bele a részletekbe, annyit jegyeznek meg, hogy kifejezetten szabadidő-autókhoz szabott rendszerről van szó; minden bizonnyal kerekenként vezérelt hajtásról van szó, virtuálisan teljesen összezárható hajtással.

Egyelőre fontosabbnak tartja a gyár, hogy a külső-belső megjelenést vegyük alaposan szemügyre, ugyanis itt már a közeljövőben érkező új típusok formavilágát láthatjuk. Vagy épp a Ladáként, hiszen a Mitsubishi vezető tervezője az orosz cégnél csiszolta tökélyre az ott is alkalmazott X-arcot…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!