Noha hamarosan érkezik a kínálat megkoronázásaként az új Vesta típus, annak elődjét, a Priorát se dobja el a Lada, sőt egy kis modellfrissítéssel évtizedeket fiatalít annak megjelenésén – az eredeti tervekben még modellváltás szerepelt. Minderről pedig annak kapcsán számoltak be, hogy Bo Andersson, a márka vezetője baráti látogatást tett Csecsenföldön.

Személyesen ment el egy állami kézben lévő kereskedőcég által felhúzott új Lada szalon megnyitójára, majd nem sokkal később magával Ramzan Kadyrov-val is találkozott egy rendkívüli kormányülésen. A csecsen elnök messze földön híres autórajongó, és örömmel fogadta, hogy Bo Andersson személyesen adta át neki szimbolikusan új Ladájának kulcsait: hamarosan egy Largus VIP gazdagítja majd a csecsen elnök gyűjteményét, a különféle Lamborghinik, Rolls-Royce-ok és Veyronok mellett – a testőrei se adják alább Porsche Cayenne Turbo-nál. A kormányülésen szóba került, hogy a csecsen újautópiac 66 százalékát a Lada típusai adják, azon belül is a Priora a legnépszerűbb, amelynek az apropóján Bo Andersson megmutatta a felfrissített modell első hivatalos ábrázolását. Látszik, hogy a fém alkatrészek módosítás nélkül alakították át a megjelenést, azonban az első lökhárító, a hűtőrács és a fényszóró betét megváltoztatásával is sikerült radikálisan, a soron következő Lada márkaarculathoz igazítani a formát. Műszaki újdonság is lesz a hivatalosan a Moszkvai Autószalonon bemutatkozó Priorában, hiszen azt hamarosan robotizált váltóval is lehet majd kérni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!