A Transmission LA művészeti kiállítás főszponzora a Mercedes volt, márpedig a svábok nem tűrik a konkurenciát. A kiállításra több művészt is meghívtak, akiknek a saját kivetítőjüket is el kellett hozni, hogy a rendezvénynek helyt adó múzeum szabad falfelületeire saját munkáikat vetítsék. Semmilyen egyéb megkötést nem támasztottak.

Chris Silva, aki korábban már több autós témájú képet alkotott, most egy 3D-s Le Mans versenyautót vetített ki a falra, amely felismerhetően Peugeot volt. Annak rendje és módja szerint bekapcsolta kivetítőjét, majd amikor nem sokkal később visszatért saját gépéhez, a lencsét letakarva találta. Mikor a eltávolította a kártyát, és újra beállította a képét, a szervezők odamentek hozzá, és felkérték arra, hogy távolítsa el alkotását, mert a show szponzora sértőnek találja azt. Természetesen beszélni szeretett volna a Mercedes helyszínen tartózkodó képviselőivel, de azok nem voltak hajlandók szóba állni vele. Chris Silva továbbra is készít majd autós témájú műalkotásokat, de arra gondosan vigyázni fog, nehogy véletlenül Mercedes legyen a téma.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!