Úgy tűnik, a Honda megirigyelte a Toyota konszern által készített házakat, és úgy döntött, megmutatja a világnak, hogy ő e téren is jobbat tud csinálni. Az eredmény egy olyan ház, amelyet a Davis-ben található Kaliforniai Egyetemen építettek fel, és nem csak a lakhatást teszi ingyenessé, de a közlekedést is.

Mindezt úgy érték el, hogy a házhoz jár egy módosított akkumulátoros-elektromos Jazz is, amelyet úgy alakítottak át, hogy az közvetlenül képes a napelemek által termelt egyenáramot fogadni. Ez azért nagy előrelépés, mert egyébként rengeteg energia megy veszendőbe az által, hogy az egyenáramból váltóáramot csinálnak, majd azt visszaalakítják egyenárammá. Ha megfelelőek az időjárási feltételek, akár 2 óra alatt képes teljesen feltölteni az autó akkumulátorát a napelem. Akkor sincs baj, ha az autó ilyenkor nincs otthon, hiszen a ház okos elektromos rendszere az ilyenkor termelt energiát visszatermeli a hálózatba. A Honda Okosotthon egyébként nem csak bemutatópéldány, az Egyetem egy munkatársa be fog költözni a házba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!