A rendőrautó-gyártás fontos része a Ford észak-amerikai tevékenységének, nem annyira az anyagi haszon, mint a presztízs miatt kínál különféle típusaiból rendőrautó-kivitelt. Ezek jellemzői újabban a 3,5 literes V6-os EcoBoost erőforrás és az összkerékhajtás, no meg a bárki számára megvásárolható autókhoz képest egyszerűbb (szinte slauggal takarítható) belső, illetve strapabíróbb felfüggesztés és hajtáslánc. Azonban a Ford csak a Taurus és az Explorer modellekből kínál jelenleg rendőrautót, sok kapitányságnál rendszeresítenek nagy sebességű elfogóautókat, amelyre más megoldást kell keresni.

Itt jön a képbe a Steeda tuningcég, amely az új Mustangból készít kifejezetten a rendőrségi felhasználásra járőrautót. Nem is annyira az 5,0 literes V8-ast piszkálják (a szívósort alakítják át, és a motortartó-bakokat erősítik meg), sokkal inkább nagyobb teherbírású felfüggesztést (a rugók és lengéscsillapítók mellett a féltengelyeket is cserélik) és speciális abroncsokat kap a Police Interceptor, amelynek a fékrendszerét is nagyobb teljesítményűre cserélik. A legérdekesebb dolgokat az extrafelszerelések között találni, ahol részleges golyóálló páncélozás, mechanikus feltöltő (777 LE/888 Nm csúcsteljesítmény) is található. A hagyományos rendőrautó megjelenés mellett kérhető „civil” külsővel is a Steeda S550 Police Interceptor, ebben az esetben a LED-es villogókat a hűtőrácsba rejtik.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!