A robotautók elterjedését követően úgyis csak a belső értékek alapján választanak majd az emberek autót maguknak, ezért a Volvo már nem is vesződött azzal, hogy teljes tanulmányt építsen, a Concept 26 elnevezésű alkotás csak egy utastér – de nem hétköznapi darab.

A név egyébként onnan származik, hogy a svéd gyártó felmérése szerint átlagosan 26 percet autóznak az emberek munkahelyükre, és az új belső térrel azt akarják elérni, hogy ezt maximálisan kis tudja használni az ember. Három üzemmód van, annak függvényében, mit akar csinálni a sofőr: Drive – vezetés, Create – munka/szórakozás és Relax – pihenés.

Alaphelyzetben jól felismerhető az autó-belső, és ez szándékos. Nincs rá szükség, de az emberek az elmúlt több mint egy évszázad során hozzászoktak ahhoz, hogy a sofőr előtt kormánykerék van, nem akarnak gyökeresen szakítani a hagyományokkal. Azonban ha arról van szó, akkor teljesen átalakul a megjelenés, a munkavégzés elősegítésére hatalmas méretű monitor bukik elő a műszerfalból onnan, ahol egyébként az utasoldali légzsák helyezkedne el. De ezen keresztül internetes programokat is lehet nézni, ha valaki nem akar munkaidőn kívül dolgozni. A pihenést hátradőlő üléstámla és előbújó lábtámasz szolgálja, ilyenkor persze jobb, ha senki nem ül a vezető mögött – a statisztikák a 26 perces menetidő mellett azt is tartalmazzák, hogy átlagosan kevesebb, mint 2 ember használ egy-egy autót, úgyhogy ez nem lesz akadály.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!