Az Egyesült Államokban a rendőr nem állíthatja meg ok nélkül a közlekedőket, valamilyen alapos gyanúnak lennie kell. Nos, jelent esetben semmi ilyen nem volt, a rendőr mindössze a sisakkamerát viselő motoros felvételét akarta megszerezni, ezért mondvacsinált indokkal letartóztatta.

Az eset előzménye, hogy tavaly a Memorial Day ünnepen motorosok egy csapata önhatalmúan lezárt egy autóutat, ahol aztán gumit füstöltek, gyors hajtottak. Az idei ünnepre már készült a rendőrség, és amikor a több tucat motorosból álló csapat elhaladt a rendőrök előtt, annak tagjai hergelték a törvény őreit. Utóbbiak közül az egyik, bizonyos James Westbrook megállított egy motorost, Chris Moore-t, hogy az adja át neki a sisakkamerájának felvételét, mert azt bizonyítéknak akarja használni a többi motoros ellen indított eljárásban. Amikor azzal szembesült, hogy a motoros nagyon is tisztában van a jogaival, mondvacsinált indokkal – nem jól olvasható a rendszámtábla – letartóztatta, megbilincselte és börtönbe zárta, ahonnan 8 órával később kiengedték. Miután egy tévécsatorna felkapta az ügyet, az illetékes rendőrség belső vizsgálatot indított rendőri túlkapás gyanúja miatt, de valószínű, hogy ennyivel nem ússza meg, hanem komoly kártérítési per is indul majd.

Az alábbi videón 3 és fél perc körül kezdődik a rendőri intézkedés, a letartóztatás 6 és fél percnél történik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!