Ránézésre csak minimális frissítést kap a Mercedes Sprinter kisteherautó, hiszen leginkább csak a lámpái alakulnak át – elöl LED-es nappali menetfényt, hátul új grafikát kapnak a fényforrások.

A modellfrissítés lényegi eleme az elektromos rendszer átalakítása lesz, amely során leginkább az autó biztonsági felszereléseit bővítik. Legfontosabb újítás az alapáron adott oldalszél-segéd lesz, amely megakadályozza, vagy minimálisra csökkenti a hirtelen oldalszél miatti elmozdulását az autónak. Ez azért nagyon fontos funkció, mert sok esetben személyautókhoz szokott sofőrök ülnek a hatalmas oldalfelületű, magas tömegközéppontú jármű volánja mögött, akiknek bizony meglepetést tud okozni a kamionok szélárnyékából való kihajtás. A 80 km/órás tempó felett aktív segéd legfeljebb 50 centis oldalirányú elmozdulást engedélyez. Extraként holttér-figyelő, követési távolságra figyelmeztető és sávtartó segéd is elérhető lesz majd a Mercedes Sprinterhez.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!