„Jobb később, mint soha” – gondolhatta az az amerikai férfi, akinek levelétől mindenkinek leesett az álla Pennsylvania államban, a minersville-i rendőrőrsön.

Életében mindenki kap legalább egyszer parkolási bírságot, és bizony az is benne van a pakliban, hogy erről elfelejtkezik később, mikor be kellene fizetni.

Az alábbi amerikai férfi azonban valószínűleg rekordot döntött a „sportágban”, ugyanis ő 44 év után fizette be a csekket.

A rendőrök csak egy borítékot találtak a postaládában az egyik nap, melyben 5 dollár, és egy levél volt, melyben ez állt:

„Kedves rendőrség! Több mint 40 éve hordozgatom magammal ezt a parkolási bírságot. Mindig be akartam fizetni, de elfeledkeztem róla. Nézzék el, hogy a nevemet és az adataimat nem mellékelem. Tisztelettel, Dave.”

A rendőrség megerősítette, a cetlit 1974-ben állították ki, ám akkor még nem volt megfelelő rendszerük ahhoz, hogy visszakereshető legyen később a vétkesek neve.

Az eredeti bírság két dollár volt, azaz nagyjából 560 forint. Ehhez csapott hozzá három dollárt a lelkes befizető, aki vélhetően azért nem adta meg a nevét, mert sejti, 44 évnyi késedelmi díj ennél talán egy picivel több lenne.