Szászországban nem csak az árvízzel küzdenek a mentőegységek, a BMW fejlesztőrészlege is bőven ad munkát a rendőröknek, mentőknek és tűzoltóknak. Vasárnap este például egy fiatal mérnök elveszítette az uralmát egy még be sem mutatott, de nálunk korábban már látott BMW 2-es kupé fölött, amely a szalagkorlátban végezte.

Az A72-es autópályán a Zwickau Kelet és Nyugat lehajtók között egy hídon történt a baleset, amely során először a szalagkorlátnak ütközött az autó, amelyet mintegy 50 méter hosszon megrongált, majd még további 150 métert csúszott, és végül a belső sávban keresztben állt meg.

A szétrepülő darabok miatt több szemből érkező autó is megsérült, és a híd korlátjának egy üveg táblája is összetört. A takarítás és a műszaki mentés miatt egy időre mindkét irányban le kellett zárni az autópályát, később egy-egy sávon megindították a forgalmat. Az autót vezető fiatalember könnyebben megsérült a balesetben, mindenki más sérülés nélkül megúszta a dolgot. A BMW 2-es sorozat prototípusa totálkáros lett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!