2017 óta kínálják a nyújtott tengelytávolságú Allspace karosszériát, eddig 1,5 milliót értékesítettek belőle, jelenleg 55% a részesedése a termelésből – maga a Tiguan típus idén éri el a 7 milliós értékesítést az előrejelzések szerint –, tehát igen népszerű autóról van szó, amely több hellyel és jobban alakítható utastérrel lehet a családok kedvence.

Alapvetően ugyanazok a változások itt is, mint a normál Tiguannál, tehát a hűtőrácsba rejtett világító csík köti össze az akár mátrix-technológiával is elérhető LED-es fényszórókat, az első lökhárító trapéz alakú ezüst betétje az Allspace sajátja, az új lökhárítókkal 22 mm-rel növekedett a külső hossz. Az utastérben a digitalizáció a szembetűnő, a klímakonzol – alapáron adják a háromzónás légkondicionálót – érintőképernyő lett, a kormány mögött digitális kijelző (alapáron 8, extraként 10 colos képátlóval) tájékoztat, színes fel-a-fejjel kijelző is választható.

Pár héten belül rendelhető lesz a megújult Volkswagen Tiguan Allspace, a motorválasztékban nagy változás nincs – továbbra se választható plug-in hajtás a nyújtott karosszériához –, TSI és TDI motorok közül lehet választani.