Közeleg már a Chevrolet Corvette Z06-os forgalmazásának megindulása, de még nem ért véget a fejlesztés. A véglegesnek tekinthető autókkal – egy sárga és a kék példányt láttak a pálya környékén – a GM fejlesztőmérnökei a Nürburgringre utaztak, hogy a végső simításokat ott végezzék el az autón.

Amíg az Egyesült Államokban már bejelentették a menetteljesítményeket is – a nyolcfokozatú automatikus váltóval szerelt példány 2,95 másodperc alatt gyorsul 96 km/órás tempóra, a hatfokozatú, kézi váltósnak ugyanehhez 3,2 másodpercre van szüksége, és legfeljebb 1,2 G-s keresztgyorsulást képes elérni. Ezek a számok a Z07 Performance Pack-kal – Brembo kerámiafékek, Michelin Pilot Sport Cup 2-es abroncsok – ellátott autókra igazak. Minden bizonnyal ilyen volt a prototípus is, amelyet a Hatzenbach kanyar közelében tört össze Jim Mero tesztpilóta, aki épp egy padlógázas körön volt. Ő megúszta sérülés nélkül, a Corvette Z06-os orra alaposan összetört – a tesztelést minden bizonnyal a kék prototípussal folytatják.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!