Lassan tényleg nem telik el úgy hét, hogy a Tesla ne jelentsen be valami elképesztő újítást, ami után csak tátott szájjal olvassuk a híreket, és gondolkodunk: hogy nem jutott még ez senkinek eszébe?

Nemrég azt jelentette be Elon Musk, hogy jön a Teslákkal az önvezető taxi, sőt, egy új önvezető módot is feltaláltak, ami sokkal jobban tükrözi az emberek, jobban mondva a siető emberek vezetési modelljét.

Most pedig itt az újabb meglepetés: nagy lépést tesz az önjavítás felé a Tesla.

A közösségi oldalakon terjedő hírek (és képek) alapján ugyanis a Tesla a következő szoftverfrissítéssel már képes lesz megmondani, pontosan mi romlott el benne, sőt, az alkatrészt is megrendeli magának.

Így jelez majd a Tesla (Fotó: Twitter)

Ne olyan funkcióra gondoljunk, mint mikor egy autó jelzi, hogy ideje olajat cserélni, a Tesla konkrétan diagnosztizálni tudja magát, és megmondani, mi az az alkatrész, amely a hibát okozza.

Ezután a rendszer automatikus megrendeli az interneten a megfelelő típusú alkatrészt, amelyet követően értesítést küld az applikációban a tulajnak, akinek ezután már csak egy gombnyomással be kell jelentkeznie a legközelebbi szervizbe, ahová addigra már meg is érkezett az alkatrész.

Ezt persze nem kötelező kihasználni, az appban akár le is mondhatjuk a szervizlátogatást, ha még halasztani szeretnénk egy kicsit a javítást.

És ez még mindig nem minden. Ha ugyanis az autó olyan meghibásodást érzékel, ami után nem fog tudni továbbmenni, automatikusan hív magának egy trélert, sőt, odarendel egy másik Teslát is, amit addig használhat a tulaj. Természetesen ez is lemondható egy gombnyomással az applikációból.

Mi ez, ha nem a jövő?