Tulajdonképpen nem talált ki semmi újat a Fusar Technologies nevű cég, azonban a Guardian elnevezésű bukósisakjánál úgy ötvözte az elérhető műszaki megoldásokat, hogy azok nagyban megkönnyítik a motorkerékpáros életét.

A plexi tetejére például ki tudja vetíteni a mögöttes forgalom képét, ami a kis méretű tükröknél sokkal jobb áttekintést ad a sofőrnek arról, mi is történik mögötte. A vezérlést szóban kiadott parancsokkal oldották meg, így például elég megmondani a sisaknak, ha benzinkútra van szükségünk, és az rögtön megkeresi a legközelebbit, és nyilakkal mutatja is, pontosan merre kell haladnunk. A változó időjárási körülményekre is figyelmeztet a program, például akkor, ha a navigációban megadott úti célnál az indulási helynél sokkal rosszabb az időjárás, előre szól a veszélyről.

Van előrenéző kamera is a prototípus-sisakban, így nem kell mindenféle utólagos kamera felszerelésével bíbelődnie annak, aki vásárol egy Guardian-t, a felvételeket (orr- és hátsó kamera) meg okostelefonra vagy táblagépre lehet majd közvetlenül letölteni. Még nem ismert, mikor indulhat a sorozatgyártás, a Fusar Technologies több nagy bukósisak gyártóval is tárgyal arról, hogy megvalósítsa a készüléket. Nem csak teljes sisakban gondolkoznak, de egy olyan alapváltozaton is, amelynél a plexibe építik az alap tudású rendszert, és az így utólag bármely, már meglévő sisakra alkalmazható lehet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!