A Moszkvai Önkormányzat immár a Fővárosi Közlekedésrendészettel összefogva immár második alkalommal készít olyan törvényjavaslatot, amelyben megpróbálják büntethetővé tenni a kopott, vagy nem a szezonnak megfelelő mintázattal rendelkező abroncsok használatát. Az orosz Duma egyszer már elkaszált egy ilyen javaslatot.

Az új jogszabály szerint a nyári abroncsoknál 1,6 mm, a téli abroncsoknál 4 mm lesz a minimális mintamélység, a szezonalitásnál az alaphelyzet az lesz, hogy decembertől februárig kötelező a téli abroncs, június-augusztus között pedig a nyári; az aktuális időjárásnak megfelelően ezek a dátumok kitolhatóak. Néhányan kritizálják, hogy a javaslatban nem térnek ki a négyévszakos abroncsokra, de a javaslat megalkotói szerint ez szándékos. Oroszországban a téli időjárásban igazából csak a szöges abroncs működik megfelelően, az autósok érdekét is szolgálja, hogy rendes téli abroncs használatát követelik meg tőlük. Az előterjesztés szerint az évszaknak nem megfelelő, vagy kopott mintázattal rendelkező abroncs használatáért 2000 rubeles (12 500 Ft) büntetést szabhatnak ki majd a rendőrök.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!