Az egész azzal kezdődött, hogy Danny Sawyer vásárolt egy Chevrolet Traverse típusú autót, a 2008-as Saturn Vue típusú autójának beszámításával. Másnap azonban visszavitte a fekete autót, mondván meggondolta magát és nem tetszik a színe, és egy kéket választott helyette. Az értékesítő, Wib Davenport szerint ekkor szóban beszéltek arról, hogy az új autó drágább, és meg is egyeztek a különbség kifizetéséről, azonban az ügyfél által aláírt szerződésben a régi, 34 000 dolláros ár szerepelt, ami nagyjából 5600 dollárral maradt el a listaártól.

Az ügyfél ezt követően egy hétre nyaralni utazott, ami idő alatt a kereskedésnem tudott kapcsolatba lépni vele, majd ezt követően telefonon beszéltek egymással, állítólag megegyeztek a különbség kifizetéséről, azonban ez soha nem történt meg. A márkakereskedés ekkor kapcsolta be a rendőrséget az ügybe, és a kérdéses autó visszaszerzését kérte. A rendőrség otthona előtt tartóztatta le Danny Sawyert, aki több órát töltött börtönben, mire óvadék ellenében szabadlábra került.

Ekkor értesült egy újságcikkből az egész ügyről az összesen 11 kereskedésből álló Priority Auto Group tulajdonosa, Dennis Ellmer, aki nagyon sajnálja az egész ügyet, és személyesen szeretne bocsánatot kérni az ügyféltől. További csavar az ügyben, hogy nem autólopás miatt tett feljelentést a márkakereskedés, annak egyik igazgatója a rendőrség megkeresésére azt mondta, az autót ellopták, ez volt az oka a letartóztatásnak. „Ennek nem lett volna szabad megtörténnie” – mondta az évi 13 000 autó eladását végző kereskedőcsoport tulajdonosa, azonban késő a bánat. Danny Sawyer 2,2 millió dolláros (+ügyvédi díjak) kártérítést követel a letartóztatása miatt, és a tulajdonában van egy papír, miszerint ő jogosan lett a kérdéses autó tulajdonosa a listaárnál 5600 dollárral olcsóbban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!